måndag 26 april 2010

Premiären avklarad

Årets tävlingspremiär är avklarad! I fredags åkte vi ner till Uppsala för att springa tävlingar på barmark. Vi är i detta fallet ett helt gäng från klubben. När vi hade fem mil kvar till Uppsala låg snön fint vit vid sidan om E4an. Måste erkänna att jag var riktigt orolig att den efterlängtade barmarkspremiären skulle förvandlas till den betydligt mindre omtyckta snöpulsningen vi börjar få nog av vid det här laget. Ett fåtal kilometer senare var snön borta och humöret blev betydligt bättre i bussen. Att tävlingarna skulle gå cirka 3 mil nordväst om Uppsala var dock ett orosmoment. Jenny och jag lämnade de andra vid vandrarhemmet och fortsatte till J och J och deras trillingar. Barnen sov så fick i lugn och ro sitta och snacka hela kvällen.

När klockan ringde på lördagsmorgonen var både Jenny och jag vakna sedan en liten stund. Tre stycken 7månaders barn skulle äta vilket inte sker helt ljudlöst. Iväg till vandrarhemmet och hämta folk och vidare till tävlingen. Startade dåligt då vi fick parkera mer än 2 kilometer från TC. De som åkte i den andra bussen åkte en annan väg och fick parkera betydligt närmare. Loppet gick faktiskt helt ok för att vara första riktiga OL-passet för året. Blev 12:a i H21E och missade bara lite mer än en minut. Kvällen ägnades åt vila, tacoätande och allmänt samkväm. Många tips som rörde barnvagnar, barnstolar, barnkläder, barnbilstolar, barn...... fick vi under kvällen. När man får tre barn på en gång tänker man verkligen igenom de inköp som ska göras till de små.

Söndagen började ungefär som lördagen men med undantaget att det faktiskt var klockan som väckte oss. På tävlingen träffade vi mamma och pappa, kul att de tog sig till Uppsala så vi kunde träffas och prata en liten stund i alla fall. Loppet var idag betydligt sämre. Började bra men missade dryga 10 minuter på mitten av banan och så var den dagen förstörd. En mycket trevlig helg med riktigt fint väder, trevligt sällskap och rolig orientering känns som en bra sammanfattning.

(lite kul att stavningsprogrammet till bloggen säger att trillingar är felstavat och istället föreslår tvillingar)

Inga kommentarer: